Mange forskellige muligheder

Microcement, microbeton, silkecement, polymerbeton, polymer cementmørtel. Der er mange navne for dette produkt, og det har ligeså mange forskellige anvendelsesmuligheder. Nogle produkter indeholder kun lidt polymer, mens de nyere generationer har et større indhold heraf. Normalt lægges der 3 lag, så den samlede tykkelse på gulvet bliver ca 3 mm tyndt, og produktet kan bruges på næsten alle typer overflader. Man får en meget slidstærk, fleksibel og vandafvisende belægning, hvorfor microcement ofte anvendes i badeværelser.

De tre største fordele ved microcement er:

  • den tynde lagopbygning, især hvor der ikke er plads til fliser eller designcement, og man derved ikke skal lave nye dørtrin
  • mulighed for forskellige strukturer og stort udvalg i farver
  • produktet kan bruges på lodrette flader!

Måden man påfører de 3 lag, bestemmer udseendet på det færdige gulv. Selv hvis gulvet udføres ens og af samme person hver gang, vil resultatet ikke være ens. Derfor er det ikke “bare lige” selv at lægge et gulv med microcement, medmindre det ikke er vigtigt, at det rammer et bestemt udtryk. Det har taget megen tid og mange øvelser for vores gulvlæggere at styre de forskellige tekniker til de forskellige udtryk, man kan få frem ved brugen af microcement. Det første lag er vigtigt for den mekaniske styrke, og det sidste lag afgør den kemiske styrke. Desuden er det sværere at påføre på en lodret flade end en vandret.

PerBro Designgulve kan vurdere egnetheden af det eksisterende underlag, inden vi påføre microcementen, så du ikke står med et nyt gulv, der ikke lever op til dine forventninger. Arbejdet vil som regel vare en 4-5 dage. Herefter skal der gå et par dage, inden rummet kan benyttes på almindelig vis. Men så har du også en belægning, der holder i mange år.

Microcement kan lægges ovenpå eksisterende klinker, så du sparer tid og penge ved ikke at skulle fjerne klinkerne først. Da der ingen fuger er i det færdige microcement gulv, er rengøringen meget nem. Sidst, men ikke mindst, får du et unikt design, der med garanti ikke findes magen til.